Expo 'Kunst in de bib' met Muzette De Roovere

Print
Boom -
Sinds begin dit jaar organiseert de bibliotheek voor haar 50ste verjaardag om de twee maanden een expo. Nog tot 21 september gaat het om werk van Muzette De Roovere. Eind 2012 vierde de bib van Boom haar 50ste verjaardag.
Vanaf dat moment organiseert de bib samen met cultuurcentrum De Steiger en Café des Artistes om de twee maanden een tentoonstelling van een andere Boomse kunstenaar. Muzette De Roovere schildert al van kindsbeen af en leerde werken met verschillende materialen zoals olieverf, pastel, aquarel, Chinese inkt en gouaches. "

Deze veelzijdige kunstenares experimenteert graag, zo ontdekte ze de mogelijkheden van het schilderen op onbewerkte jute, het vergt snelheid van de kunstenaar omdat de verf snel in de jute trekt, maar het resultaat is erg mooi", vertelt Kim Koreman (Bib). Muzette stelt tijdens deze tentoonstelling verschillende van deze werken tentoon. Ze zoekt en mengt de verf met haar vingers en vindt zo de juiste kleuren. Ze houdt van schilderen 'en plein air', vele van haar werken schilderde ze buiten: zo ontstonden al haar olieverfschilderijen van de steenbakkerijen ter plaatse, in eigen streek, al geeft ze de voorkeur aan maskers. Ze was lid van enkele kunstkringen en deelde haar kennis tien jaar lang als lesgeefster aan de School voor Grafische en Plastische Kunsten in Boom. Vanaf 9 juli, Boomse Bib, Antwerpsestraat 100.

Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio