1300 mensen passen kostuums voor Cavalcade

1300 mensen passen kostuums voor Cavalcade

1300 mensen passen kostuums voor Cavalcade

Print
Mechelen - In twee sessies passen de komende weken zo'n 1300 figuranten van de Hanswijkcavalcade in Mechelen hun nieuwe kostuums.
Over een kleine twee maanden vindt de Cavalcade, een historisch-religieuze optocht, voor het eerst in 25 jaar nog eens plaats. Ondertussen stelt de organisatie alles in het werk om de kostuums tijdig klaar te trekken. Tot en met woensdag de deelnemers drie dagen lang hun outfit komen passen in het atelier in de Augustijnenstraat. Begin augustus volgt er een tweede sessie.

"Alleen de allochtone gemeenschappen die deelnemen, kunnen niet langskomen. Zij geven hun maten door. Voor de gewone groepskostuums hebben we keuze uit verschillende maten, maar voor de specifieke uitrustingen is er maar één model", zegt Frieda Van Vaeck, coördinator van de Cavalcade.

De kostuums die niet passen, worden in het atelier bijgewerkt door een aantal vrijwilligsters. "Dat gaat dan over de mouwen of de lengte van de gewaden inkorten" zegt Maria Resseler, coördinator van de naaigroep. "Maar meestal zijn de kostuums wel in orde, hoor. Tot nu toe hebben we er al twaalf ingekort en er liggen er nog een twintigtal te wachten. We hebben nog tijd tot eind augustus, dus dat lukt wel."

NIGE

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio