Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pastoor weigert liedje op begrafenis "omdat Yevgueni tot euthanasie aanzet"

De pastoor van Putte heeft maandag geweigerd om een liedje over euthanasie te spelen op de begrafenis van een 88-jarige vrouw. Het nummer zou euthanasie promoten en dat kan volgens de parochieraad niet door de beugel. De familie kan het niet begrijpen. "Ze zijn veertig jaar achter op hun tijd."

Bert Provoost

De familie van de 88-jarige Anna de Wachter begrijpt niet waarom ze in Putte zo moeilijk doen over een liedje.

"We hadden het nummer Oud en Versleten van Yevgueni gekozen omdat het heel goed de laatste jaren van haar leven omschrijft. Anna had al bijna tien jaar Alzheimer. Het liedje gaat daarover. We moesten de cd vorige week gaan testen in de kerk. Toen hebben ze de tekst gehoord. Zaterdag kregen we dan een bericht dat er een probleem was. We zouden reclame maken voor euthanasie en dat kon niet in de kerk. We waren stomverbaasd", zegt schoonzoon Ludo Geerts uit Duffel.

Kerkelijke moraal

De tekst is blijkbaar niet volgens de kerkelijke moraal. "Als ik oud ben en versleten, jou moet vragen wie ik ben, al jouw liefde ben vergeten, en mijn vrienden niet meer ken. Geef me dan alsjeblief een spuitje of een duwtje door het raam, ik schrijf vooraf wel een briefje dat het per ongeluk is gegaan", zingt Yevgueni.

De pastoor bleef bij zijn voornemen en speelde het nummer niet. "Ze tonen zo dat ze hier veertig jaar achter op hun tijd zijn. We hebben het liedje dan maar gespeeld tijdens de koffietafel. Niemand heeft aanstoot aan de tekst genomen."

Pastoor Paul Nuyens (78) is verrast door de heisa. "Ik ben geen tegenstander van euthanasie. Maar om er nu reclame voor te gaan maken in mijn kerk, dat is niet gepast."

Bert Provoost

Vastgoed

Jobs in de regio