Geklopte Sagan: "Ik wou de fans eens verrassen"

Geklopte Sagan: Ik wou de fans eens verrassen

Geklopte Sagan: "Ik wou de fans eens verrassen"

Print
In de sprint met de Australiër Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) moest de Slovaak Peter Sagan (Cannondale) maandag nipt de duimen leggen in de derde rit van de Ronde van Frankrijk. De Slovaak kreeg achteraf 'als troostprijs' wel de groene trui aangemeten.

Lees ook: Gerrans klopt Sagan op de meet

"Iedereen is er al aan gewend dat ik altijd moet winnen, dus ik wou de fans eens verrassen. Je moet de anderen ook eens laten winnen", kon Sagan nog lachen na afloop in Calvi.

"Ik kan niet ontkennen dat ik ietwat ontgoocheld ben omdat ik niet gewonnen heb", ging hij verder. "Het hoofddoel van het team en mijzelf was echter de groene trui te behalen en daarvoor zijn we goed op weg. Tijdens de openingsrit kwam ik ten val. Ik heb hierdoor nog wat recuperatie nodig, want ik voel me nog niet zo heel goed. Ik verlies vandaag met miniem verschil, maar pak toch weer enkele punten. Bovendien is de Tour de France slechts drie dagen aan de gang. Er komen nog een pak mogelijkheden om ritten te winnen. Mijn rug doet ook nog wat pijn na die val. Ik kreeg daarin een pak renners over mij heen. Maar ik zet door."

Foto Photo News

Meer sportnieuws