Gerrans klopt Sagan op de meet

Print

Gerrans klopt Sagan op de meet

De Australiër Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) heeft maandag de derde etappe in de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. In Calvi klopte Gerrans de Slovaak Peter Sagan in de sprint.

Onze landgenoot Jan Bakelants eindigde als negentiende en behoudt de gele leiderstrui, Sagan pakt groen. Philippe Gilbert strandde op de vijfde plaats, net na de Pool Michal Kwiatkowski.

Simon Clarke was mee in de eerste ontsnapping van de dag en bleef lange tijd voorop met enkele renners waaronder Westra en Gautier. De Australiër, vorig jaar winnaar van het bergklassement in de Ronde van Spanje, pakte op elke klim de punten voor de bolletjestrui. In het peloton hielden de mannen van RadioShack de snelheid hoog.

In de afdaling van de Col de Marsolino, waar Rolland als eerste boven kwam, ging een groepje van vier ervandoor. Lang konden ze echter niet voorop blijven. Bij het binnenrijden van Calvi ondernam Dumoulin een poging om weg te rijden, maar hij werd gegrepen. De sprint werd een duel tussen Peter Sagan en Simon Gerrans. Die laatste won met enkele centimeters voorsprong.

Dinsdag staat er in Nice een ploegentijdrit over 25 kilometer op het programma.

Foto AFP

Meer sportnieuws