Milquet vraagt onderzoek naar behandeling antisemitisch geweld in Aartselaar

Milquet vraagt onderzoek naar behandeling antisemitisch geweld in Aartselaar

Milquet vraagt onderzoek naar behandeling antisemitisch geweld in Aartselaar

Print
Aartselaar - Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH) heeft aan de dienst Algemene Inspectie gevraagd om een onderzoek op te starten naar de manier waarop de politie van de zone Hekla (Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar) de klacht van een lesbisch koppel uit Aartselaar heeft behandeld.

Tegengestelde versies

Het koppel, bestaande uit een Israëlische en een Belgische vrouw, beschuldigt haar onderburen van antisemitisch geweld. Op 24 mei zouden buren zijn binnengedrongen in de woning van het koppel. Vervolgens zou één van de twee vrouwen in elkaar zijn geslagen. Volgens het koppel weigerde de politie van de zone Hekla hen te helpen. Er vond ook een tweede incident plaats. Op 24 juni vroegen buren van het koppel tussenkomst van de politie wegens geluidsoverlast. De politie kwam ter plaatse en probeerde te bemiddelen. De politie vertrok, maar de inspecteurs bleven nog even buiten het appartement staan. Op dat ogenblik kwam het tot een handgemeen. De versies daarover spreken elkaar tegen. De buren reageren verbijsterd. Volgens hen wisten ze niet eens dat één van de twee vrouwen Joods was, waardoor er van antisemitisme geen sprake kan zijn.

Geen klachten over antisemitisme

Het nieuws werd vorige week gemeld door Mischaël Modrikamen, advocaat van de twee vrouwen. Die hekelde dat de korpschef van de zone Hekla ontkent hun klachten in verband met antisemitisme te hebben ontvangen. "De politie is wel al vier of vijf keer ter plaatse moeten gaan vanwege klachten over nachtelijke geluidsoverlast door de twee vrouwen", zegt hoofdinspecteur Patrick Crabbé. "We hebben dat in der minne proberen op te lossen."

Bart De Wever

De twee vrouwen verhuisden in tussentijd al van Aartselaar naar Wilrijk. Afgelopen woensdag werd het koppel ontvangen door burgemeester Bart De Wever. Aan Joods Actueel meldde De Wever dat hij zich persoonlijk wilde vergewissen van de situatie. Naar eigen zeggen was hij 'diep geschokt' door het hele verhaal. Het is nu afwachten wat het onderzoek van de Algemene Inspectie oplevert.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio