Antwerpse docenten slagen voor verplichte taaltest

De docenten van de Karel de Grote-hogeschool in Antwerpen zijn allemaal geslaagd voor de verplichte taaltest die werd ingesteld door Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet. De test geldt voor alle lesgevers aan hogescholen en universiteiten die een anderstalig vak doceren.

sboeynaems

Vanaf volgend academiejaar moeten docenten kunnen aantonen dat ze het niveau van 'vaardig taalgebruiker' halen als ze een niet-Nederlandstalig vak doceren. De Karel de Grote-hogeschool bracht de negentien docenten die een bewijs moesten halen samen voor een gezamenlijk testmoment. Alle docenten slaagden voor de taaltest.

"We streven er steeds naar om de docenten met de juiste kwalificaties - in dit geval hun taalkennis - in te zetten op de juiste plaats," aldus Veerle Bogaert, KdG-directeur Communicatie & HR. "Binnen onze Engelstalige programma's was het voor ons altijd al heel belangrijk dat het niveau van het Engels in de anderstalige lessen goed zat. De resultaten van de test bevestigen dit nu."

Aanvankelijk werd de test negatief onthaald. De snelle invoering ervan was niet naar de zin van de hogere onderwijsinstellingen. In totaal moeten 3.000 docenten de taaltest afleggen.

Photo News

MEER OVER Pascal Smet