1/8

Kirsten Flipkens slaat zich naar kwartfinale Wimbledon

Kirsten Flipkens (WTA-20) heeft zich vanmiddag voor het eerst in haar carrière geplaatst voor de kwartfinales van een grandslamtoernooi. De Italiaanse Flavia Pennetta (WTA-166), ex-top 10 op de WTA-ranking, bood in de eerste set stevig weerwerk, maar moest uiteindelijk in twee sets de duimen leggen voor een sterk spelende Flipkens (7-6 en 6-3).

In een felbevochten eerste set hielden beide dames elkaar in evenwicht. Bij een 5-3 stand mocht Pennetta serveren voor de set, maar Flipkens brak door de opslag van de Italiaanse. De set ging naar een tiebreak waarin 'Flipper' de bovenhand nam. Met een ace haalde ze de tiebreak (7-2)en de eerste set (7-6) binnen.

Bij 2-2 in de tweede set ging Flipkens verhaal halen bij een iets te luide TV-reporter. Het protest leek te helpen want ze won het volgende spelletje op de opslag van Pennetta. De veer bij de Italiaanse leek gebroken en Flipkens mocht bij 5-2 serveren voor de set. Pennetta bood nog even weerwerk (5-3), maar in het volgende spel brak Flipkens op haar beurt door de opslag van Pennetta. Game, set en match, waarna Flipkens haar emoties de vrije loop liet.

In de kwartfinales wacht met Petra Kvitova (WTA-8) een aartsmoeilijke opdracht. In 2011 was de Tsjechische nog laureate op Wimbledon. De kwartfinale tussen Flipkens en Kvitova wordt morgen gespeeld.

Foto's: Belga

Meer sportnieuws