Overname Free Record Shop België teruggedraaid

De Nederlandse investeringsmaatschappij ProCures heeft zich teruggetrokken uit Free Record Shop België, waaronder ook de gamewinkelketen Game Mania valt. ProCures had de Belgische tak onlangs voor 1 euro kunnen overnemen, maar geeft die nu terug aan de curatoren van Free Record Shop. Die hadden gedreigd met een kort geding om het Belgische deel van het noodlijdende bedrijf terug te vorderen.

mceulemans

ProCures is ook niet langer geïnteresseerd om Free Record Shop volledig over te nemen. "We hebben al drie biedingen gedaan en het is op niks uitgelopen. Vrijdag hebben wij ook nog een bod gedaan en dat is weer afgewezen. Wij wilden de Free Record Shop graag redden, maar nu is het voor ons genoeg geweest", zegt Maurits Regenboog van ProCures.

Gelijkheid tussen kandidaten

De curatoren zijn tevreden dat ProCures de Belgische tak heeft teruggegeven. "Er is nu gelijkheid gebracht tussen de mogelijke kopers die ook op Free Record Shop België en onderdeel Game Mania willen kunnen bieden. ProCures kan nog steeds meebieden met de andere drie kandidaten", zegt curator Henk van Rootselaar.

Free Record Shop werd eind mei officieel failliet verklaard. De winkelketen kwam in de problemen door de crisis en de opkomst van de onlineverkoop van muziek en films.

Belga Archieffoto

Nu in het nieuws