Kevin Seeldraeyers: "Ik was klaar voor de Tour"

Kevin Seeldraeyers was de beste klimmer in de openingsetappe van de Ronde van Oostenrijk en hield daar net als zijn generatiegenoot Jan Bakelants een gele trui aan over. "Het bewijs dat ik er sta", pronkt Seeldraeyers, tot zijn eigen ontgoocheling gepasseerd voor de Tour.

sboeynaems

"In de slotkilometer reed ik met een alles-of-nietspoging van hen weg", blikt Seelie terug. "Heel erg steil was het vandaag nooit, maar dat wordt het morgen wel met een aankomst bovenop de Kitzbüheler Horn. Een klim die me moet liggen, en waar ik graag mijn voorsprong op de rest nog wat verder uitdiep. Helemaal aan het eind van de ronde ligt er immers nog een vrij vlakke tijdrit, en dat is normaal niet echt mijn ding."

Klaar voor Tour

Met zijn ritoverwinning bewijst de man uit Sint-Amands opnieuw dat hij niet had misstaan in de Tour. Een revanche voor zijn niet-selectie? "De ploegleiding van Astana beslist over de Tourselectie, niet ik", klinkt het heel kort. "Dat ik hier win, bewijst wel dat ik er sta. Ik haal al een tijd een redelijk niveau, maar denk niet dat ik eerder dit jaar een betere conditie te pakken had dan nu. Ik was klaar voor de Tour."

SILA

Foto EPA

MEER OVER Oostenrijk

Meer sportnieuws