Duchâtelet wil Standard verlaten

Duchâtelet wil Standard verlaten

Duchâtelet wil Standard verlaten

Print
Standard-voorzitter Roland Duchâtelet zoekt een overnemer voor de club. Hij wil onder druk van de supporters afstand doen van zijn positie als voorzitter. Wanneer en hoe dat zal gebeuren, kan hij nog niet zeggen. Dat meldt Sudpresse. Standard bevestigt het bericht op zijn website.

Afgelopen donderdag zijn 5.000 supporters naar het stadion getrokken na de business meeting van de clubleiding. Daarmee uitten ze hun ongenoegen over de clubpolitiek die Duchâtelet voert. Het niet verlengen van de nochtans succesvolle coach Rednic ligt aan de basis van de hetze op Sclessin. De directie besliste zelfs om de fandag van 21 juli te annuleren, nochtans een belangrijk moment voor vele supporters.

"Situatie onhoudbaar"

De spanningen hebben nu tot gevolg dat Duchâtelet bereid is een stap opzij te doen. "De situatie is niet langer houdbaar", zegt de voorzitter aan Sudpresse. "Vooral na wat er afgelopen donderdag gebeurd is. Dat was de druppel. Het is niet te verzoenen met mijn visie op het huidige voetbal. Ik ga op zoek naar een overnemer. Dat gebeurt op twee voorwaarden. Allereerst moet 90 procent van de commerciële partners de club blijven ondersteunen. Daarnaast moet de meerderheid van de abonnees mijn beslissing om de club over te dragen goedkeuren", aldus Duchâtelet.

De zakenman heeft nog geen idee van mogelijke overnemers. "Dat zal nog vier tot vijf maanden duren. Maar ik zal de club zeker niet aan om het even wie overlaten.

MCe

Archieffoto

Meer voetbalnieuws