Doelman Matz Sels mag niet mee op oefenkamp

Print
Lierse vertrekt vandaag voor een zes dagen durend oefenkamp naar het Nederlandse Doorwerth. Trainer Stanley Menzo neemt vijfentwintig spelers mee. Voor doelman Matz Sels is er geen plaats. Goris, de pas aangeworven Steven Verheyen en jeugdproduct Jeffrey Pauwels, die onlangs een profcontract tekende, zijn voorlopig de drie doelmannen die in de Liersekern zitten.

De technische staf van Lierse maakt hard wat het eerder heeft aangekondigd: als Matz Sels zijn op het einde van dit seizoen aflopende contract niet verlengt, zal er op hem geen beroep meer gedaan worden. Tot eind vorige week mocht Sels wel gewoon meetrainen, maar mee op stage mag hij dus niet. Ook de vorige week al naar de B-kern gestuurde Jason Adesanya en twee spelers van de JMG-academie uit Mali, Moussa Doumbia en Abdellah El Mouden, zijn er niet bij. De kans dat Doumbia en El Mouden niet worden aangeworven, is dus heel groot.

Steven Verheyen aangeworven

Wel dus van de partij, de dit weekend onder contract gelegde Steven Verheyen. De 17-jarige Verheyen, jeugddoelman bij het ter ziele gegane Beerschot, tekende een verbintenis voor de twee volgende seizoenen op het Lisp. Zinho Gano komt dan weer op proef bij Lierse. De 19-jarige, 1,93 meter grote linksvoetige aanvaller uit Kampenhout is eigendom van Club Brugge maar speelde eerder al in de jeugdreeksen bij Lierse. Het kan dat later tijdens het oefenkamp nog spelers bij de kern komen.

Hossam Ghaly, de Egyptenaar die al een voorakkoord met Lierse heeft, wacht op groen licht van zijn Egyptische club Al-Ahly om naar Lierse te komen. Misschien komt er ook nog een Franse doelman op proef.

Bijna 20 spelers weg

Ondertussen maakte Lierse ook bekend dat het het aflopende contract van Dodo Elgabas niet verlengt. Met Aboumosalam, Ayew, Bekoe, Bidaoui, Claasen, Claes, Davids, De Wree, Diakité, Elgabas, El Taky, Essam, Hussein, Ofori, Okka, Pouga en Shebata zijn er nu al zeventien spelers uit de kern van vorig seizoen weg.

Bovendien is de kans groot dat Adesanya en Dachelet nog vertrekken en dat ook Salah Al Din niet terugkeert, zodat er straks twintig spelers uit de A-kern bij Lierse zullen vertrokken zijn.

Luk De Ranter

Foto: GMax
Matz Sels

MEER VOETBALNIEUWS