1/4

Centrum van Nijlen heeft er een groene long bij

Onder grote belangstelling werd het afgelopen weekend het Beekpark officieel geopend. Burgemeester Paul Verbeeck (Cd&V) benadrukte in zijn toespraak het multifunctionele karakter van het nieuwe park in het hartje van Nijlen.

"Het Beekpark is een unieke plek in het hart van onze gemeente," vertelt een trotse burgervader. "Dit park is voor onze gemeente een groene long waar ruimte is voor sport, spel, ontspanning, genieten en ontmoeten."

Tijdens de feestelijke opening worden alle bezoekers getrakteerd op een drankje. Nina Jansens (20) van de Nijlense speelpleinwerking Boemerang organiseert vandaag een fotozoektocht in het park. Ze is alvast enthousiast over het Beekpark. "Vroeger was het hier gewoon weiland. Nu hebben ze alles vernieuwd. Het ziet er prachtig uit. De fietsweg is ook een mooie troef."

Ook de Nijlense harmonie Sint-Cecilia laat zich horen tijdens de opening. "In een dorp is er nooit genoeg groen," stelt feestleider Karel Van Looy (53). "Toen ik klein was, kon je in Nijlen overal ravotten en spelen. Vandaag zijn er heel wat verkavelingen bij gekomen. Speelruimtes voor kinderen werden steeds kleiner. Ik ben dan ook heel tevreden dat er hier in Nijlen een nieuw park bijkomt."

De ouders van Lea Hendrickx (79) hadden vroeger een stuk grond op de plaats waar nu het Beekpark is. "Ik ben blij dat die plek nu een fijne bestemming heeft gekregen. Laat de kinderen hier maar spelen. Ik ben vooral opgetogen over de mooie zit- en ligbanken in het park. Als het zonnetje schijnt, zullen ze me hier nog vaak zien."

Foto's Dirk Vertommen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio