Kat, hond en konijn aan huis gekapt

Annelies Coosemans (28) uit Hoevenen start op maandag 1 juli met haar Poezenwoef mobiel. Dat is een mobiel kapsalon waarmee ze honden, katten en konijnen aan huis verzorgt.

Coosemans werkte vijf jaar lang in de verzekeringswereld maar besloot om haar liefde voor dieren te volgen toen ze een documentaire op televisie zag over mobiele kapsolons voor huisdieren in de Verenigde Staten. Dat vond ze zo leuk dat ze op zoek ging naar gelijkaardige initiatieven in België. In heel ons land bleken er maar vijf zo'n salons operatief te zijn.

Uiteindelijk hakte ze de knoop door en schreef ze zich in in allerlei cursussen om honden, katten en konijnen te leren trimmen. Met wat advies van andere mobiele kapsalons, kan ze nu beginnen aan haar nieuwe job.

"Ik kocht een knalrood minibusje dat ik speciaal heb laten inrichten in Groot Brittannië. Daar werken firma's die gespecialiseerd zijn in het omtoveren van busjes naar mobiele dierenkapsalons", vertelt ze.

"In ons land is het concept helemaal nog niet bekend maar toch denk ik dat het zal aanslaan. Huisdieren voelen zich veel meer op hun gemak als ze dichtbij huis verzorgd kunnen worden met hun baasje erbij. Ook voor ouderen of mensen met heel veel dieren is zo'n mobiel salon erg handig."

Wie beroep wil doen op Poezenwoef mobiel, heeft enkel een parkeerplaats in de buurt van acht meter nodig, en een stopcontact. De prijs van een onderhoudsbeurt hangt af van de grootte en van het ras van uw huisdier.

www.poezenwoef.be

Greet Wouters

Foto W&FMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio