Veel bezwaar tegen sloop villa

Print
Kalmthout - Bouwonderneming Jos Dejongh diende onlangs twee afzonderlijke bouwdossiers in voor een groot project in de Heidestatiestraat, op de grond en omgeving van 'Villa Thilda'. Aan de kant van de Heidestatiestraat wil hij de villa slopen en er negentien appartementen, acht winkels en 37 ondergrondse parkeerplaatsen bouwen. Aan de zijde van het Willy Vandersteenplein plant hij tien appartementen, vier winkels, 21 ondergrondse parkeerplaatsen, zeventien garageboxen en drie open parkeerplaatsen.
Hiervoor vroeg hij een stedenbouwkundige vergunning aan. In het kader van het openbaar onderzoek dienden heel veel mensen een bezwaar in bij de dienst Ruimtelijke Ordening. Er werden drie petities voor het behoud van de villa binnengebracht, ondertekend door 514 personen. Daarnaast kreeg de dienst ook nog zestig individuele bezwaarschriften.

"We betreuren dat hiermee een gebouw met belangrijke erfgoedwaarde en veel groen verloren gaan. Bovendien vraagt Dejongh een afwijking aan met betrekking tot de bouwhoogte. Op die manier worden de gebouwen alsmaar hoger en groter, en verandert ons charmant dorp binnenkort in 'little Manhattan", zegt Peter Triest, één van de inwoners.

Het schepencollege wacht nu nog op de adviezen van verschillende gemeentelijke diensten en zal eind augustus beslissen of het project al dan niet kan doorgaan.

GRWO
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio