Jonas De Roeck keert terug naar Antwerp

Jonas De Roeck keert terug naar Antwerp

Jonas De Roeck keert terug naar Antwerp

Print
Jonas De Roeck is vandaag weer Antwerpspeler. De inmiddels 33-jarige centrale verdediger keert na omzwervingen bij Lierse, Germinal Beerschot, AA Gent, het Duitse Augsburg en OH Leuven terug naar de club waar voor hem alles als profvoetballer begon en tekent op de Bosuil een contract voor twee seizoenen. “Antwerp en ik willen er weer iets moois van maken”, zegt De Roeck.

Na de nagenoeg onbekende spelers Bradley Bubb, Boy Deul, Papé Abdoulaye Diakité, Emrullah Güvenç, Kevin Tano en Jannes Van Steenkiste is de zevende aanwinst van Antwerp voor volgend seizoen wel een superbekend gezicht. Jonas De Roeck begon zijn profcarrière dertien jaar geleden op de Bosuil en wil ze daar nu ook afsluiten.

Tijdens het voorbije weekend had de centrale verdediger ook een onderhoud met Hoogstraten, de neo-tweedeklasser waar voormalig Antwerptrainer Regi Van Acker trainer is. Maar De Roeck tekent vandaag voor Antwerp.

“Met alle respect voor Hoogstraten, maar ik denk dat Antwerp op termijn meer mogelijkheden heeft. Antwerp is ambitieuzer, het wil weer naar eerste klasse, hé”, zegt De Roeck.

Leider

De Roeck had de afgelopen week ook een gesprek met de trainer van Antwerp, Jimmy Hasselbaink. “Antwerp heeft veel jonge spelers onder contract gelegd. Ik breng ervaring en gedrevenheid. Van mij wordt inderdaad verwacht dat ik een leider word.”

Luk De Ranter

Foto's PN en belga
De Roeck bij OH Leuven (links) en Antwerp (rechts)

Meer voetbalnieuws