Summerfestival noteert bezoekersrecord

Summerfestival noteert bezoekersrecord

Summerfestival noteert bezoekersrecord

Print
Het Summerfestival brak afgelopen weekend een nieuw bezoekersrecord. Bijna 60.000 dancefanaten zakten af naar de Antwerpse Ledeganckkaai. Niet slecht voor een ‘jonkie’ dat nog maar vijf jaargangen kent.

Meer dan 250 dj's bezetten zaterdag en zondag de negen podia van Summerfestival. Het festival, dat met de vijfde editie een tweedaags evenement werd, trok zondag nog eens 25.000 bezoekers, wat het totaal op zo'n 62.000 brengt. Dat is een record tegenover de circa 50.000 bezoekers vorig jaar.

Onder meer Martin Solveig, Regi en Hardwell kwamen een dj-set spelen. Op zondag sloten Nicky Romero en Dada Life de avond af. Basto was een van de bekendste Belgische artiesten.

"Het weer was een week voor het festival erg wispelturig, maar de extra tenten en shelters die we bijgezet hadden, bleken uiteindelijk niet nodig", zegt woordvoerder Ilse Rabau. "Ook zondag was het weer fantastisch en de zomer is zo weldegelijk ingezet."

Het festival had dit jaar voor het eerst ook een camping, die zo'n 14.000 bezoekers telde. Zeker vrijdagnacht stelden bakken regen de kampeerders op Summercamp zwaar op de proef. Gelukkig lieten de organisatoren de Konijnenwei vooraf opnieuw opzaaien.

Stefan Laenen/Belga

Foto Wim Hendrix