Agenten in cel na wangedrag op Summerfestival

Agenten in cel na wangedrag op Summerfestival

Agenten in cel na wangedrag op Summerfestival

Print
Agenten van de politie Bergen zijn afgelopen weekend opgepakt op het Antwerpse Summerfestival. Ze hadden zich in burger maar met gebruik van hun politiepas, misdragen op de camping van het populaire dancefestival. Antwerps korpschef Muyters vraagt vandaag zijn Bergense collega om uitleg.

De drie agenten waren met een groep vrienden vanuit Bergen naar Antwerpen afgezakt voor een weekendje feesten. Hoewel ze in burger waren, mocht iedereen duidelijk weten dat ze agent waren. Zo bakenden ze op de camping een terrein rond hun tenten af met politielint. Bovendien vorderden ze met hun politiepas in de hand de matrassen op van andere kampeerders om zelf comfortabeler te kunnen slapen.

Het kwam daarbij tot een opstootje met enkele festivalgangers. De politie moest tussenbeide komen en pakte zeven mensen op, onder wie de drie agenten. Na een nachtje in de cel moesten ze onder begeleiding hun tenten opruimen en werden ze terug naar Bergen gestuurd.

Het was niet het enige incident op een festivalweide afgelopen weekend. Op Graspop in Dessel werden 225 gevallen van zakkenrollen vastgesteld en werden in totaal 25 tenten leeggehaald door dieven. Volgens sommigen maakten die gebruik van een bedwelmend gas.

In de aanloop naar Rock Werchter, waar de campings woensdagavond openen, waarschuwt burgemeester Claes van fusiegemeente Rotselaar de bezoekers: “Laat dure spullen thuis, neem niet te veel cash geld mee en houd vooral op de eerste festivaldag de ogen open.”

Lees ook Dievenbende actief op Graspop: "Bedwelmen ons met spuitbusjes"

AK, SV, RALI, TDS

Foto Wim Hendrix: de lokale politie Antwerpen houdt toezicht op het Summerfestival

.

Nu in het nieuws