Brazilië wint derde Confederations Cup op rij

Brazilië wint derde Confederations Cup op rij

Brazilië wint derde Confederations Cup op rij

Print
Brazilië heeft zondag voor de derde keer op rij de Confederations Cup gewonnen. In de finale in het mythische Maracana-stadion in Rio de Janeiro versloeg het gastland Europees- en wereldkampioen Spanje met 3-0. Bij de rust stonden de Brazilianen 2-0 voor.

Kort na het volkslied bracht Fred het thuispubliek al opnieuw in extase. Liggend voor doel kon hij de bal toch nog voorbij Iker Casillas tegen de netten werken. Spanje werd onder de voet gelopen en Casillas moest nog cruciale reddingen uit de mouw schudden om erger te voorkomen.

Spanje prikte toch eens tegen via Pedro, die doelman Julio Cesar verschalkte. Terwijl de Spaanse bank al opwipte op het doelpunt te vieren, kon David Luiz echter op de lijn nog redding brengen. Net voor rust was het voor Brazilië wel helemaal raak. Het was Man van de Match Neymar die voor de dubbele voorsprong zorgde.

Meteen na de pauze zorgde Fred met zijn tweede van de avond al voor de 3-0. Acht minuten later kreeg Sergio Ramos van de Nederlandse scheidsrechter Bjorn Kuipers de kans om de wedstrijd van op de penaltystip nieuw leven in te blazen, maar de verdediger van Reak Madrid trapte naast. In de 68e minuut zag zangeres Shakira hoe haar partner Gerard Piquét uitgesloten werd en meteen het laatste greintje spanning uit de wedstrijd verdween.

Van negen edities van de Confederations Cup, die tot 2005 om de twee jaar werd georganiseerd, won Brazilië er vier. In 1997 klopte het in de finale Australië (6-0), in 2005 Argentinië (4-1) en in 2009 de Verenigde Staten (3-2).

Belga

Foto Photo News

Meer sportnieuws