Klopjacht na gewapende verkeersagressie

Print
Berchem - De politie pakte in de nacht van zaterdag op zondag twee Albanese mannen op die na verkeersagressie een bestuurder met een wapen bedreigden. De feiten speelden zich af in Berchem.

"Zaterdag om 20u was er sprake van verkeersagressie tussen een Albanese chauffeur en een Belg van Turkse origine", zegt parketwoordvoerder Ken Witpas. "De Albanees volgde de Belg tot in een Turks café in Berchem. Het kwam daar opnieuw tot een woordenwisseling, waarna de Albanees vertrok. Maar twee uur later kwam hij terug, dit keer vergezeld van zijn medepassagier. De Albanese bestuurder heeft in het café met een wapen staan zwaaien naar de klanten."

Volgens de parketwoordvoerder was het oorspronkelijk doelwit op dat ogenblik niet meer in de zaak. "Er is in de lucht geschoten en daarna gingen de twee lopen." Op basis van de nummerplaat vond de politie het duo in de Klauwaardsstraat. De politie zette alle mogelijke middelen in, ook de politiehelikopter, om de twee te vinden. "Het kwam tot een klopjacht over de daken", aldus Witpas. "Met hulp van het bijzonder bijstandsteam zijn ze opgepakt. De bestuurder was 26 jaar de andere 46."

AK

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio