Al 12.000 euro ingezameld voor De Baan

Al 12.000 euro ingezameld voor De Baan

Al 12.000 euro ingezameld voor De Baan

Print
Mechelen - De steunacties voor De Baan, het schooltje in Mechelen-Noord dat begin mei werd getroffen door een zware brand, hebben al 12.156 euro opgeleverd. En daar zijn de centen van de geslaagde benefiet zaterdag nog niet bijgeteld.
Vrijwel meteen na de rampzalige brand in de basisschool aan de Oude Antwerpsebaan zette de buurt haar schouders onder een initiatief van Marijke Verstraeten. Haar dochtertje loopt school in De Baan en ze opperde het idee voor een benefiet. Die oproep bleef niet zonder gevolgd, en de bewoners van Galgenberg hebben de voorbije weken het beste van zichzelf gegeven.

Met een meer dan mooi resultaat gevolg: een cheque van 3010 euro voor een eerste benefiet van Bassline, eentje van 2816 euro dankzij de financiële steun van sponsors én maar liefst 6.330 euro door de verkoop van steunkaarten. "Daar komt nog de opbrengst van de benefiet zelf bij. Het was een gigantisch succes. Wij hebben gefeest van 's morgens tot 's morgens", lacht Marijke.

Vooral de optredens van Frituur Paula en Nite Spirit werden door het publiek erg gesmaakt. "De mannen hebben echt voor ambiance gezorgd. Het was af, echt super. En ook het meisje van de kindergrime heeft geen moment rust gekend. Het was heel fijn allemaal", zegt Marijke nog.

SVH

Foto Patrick Hattori

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio