Alleen voor Duitse herders

Juliaan Deleebeeck

Baasjes van Duitse herders hebben in Weerde (Zemst) een nieuwe africhtingsclub gesticht. Ze zijn al met ruim dertig in Kringgroep Zemst, waar ze hun honden de elementaire opleiding of ietsje meer willen aanleren.

Nele Weber en Koen De Rouck zijn de instructeurs van de club. "Onze kring is de nieuwste vereniging en erkend door de VVDH Vereniging voor Duitse herdershonden", legt Nele uit, "die afhankelijk is van de Koninklijke Unie Sint Hubertus. Wat honden betreft zijn we een tikje racistisch want andere honden worden niet toegelaten op de trainingen. Daarvoor zijn er in onze gemeente wel mogelijkheden bij de Elewijtse club KACEZ."

De Duitse herder is een universele hond die voor alles inzetbaar is, van brave gezinshond tot bekwame politiehond en daarin ook hoog scoort. Wie daarvoor ambitie heeft kan zich bekwamen in de sportopleiding IPO die uit drie disciplines bestaat; speuren, gehoorzaamheid en pakwerk, en in wedstrijden uittesten hoever die bekwaamheden reiken.

De club mag trainen op het oude voetbalterrein van VK Weerde en heeft er voorlopig een container als huisvesting. "Deze gronden zijn evenwel bestemd voor sociale woningbouw en dus is ons verblijf hier maar tijdelijk, weet Luc Faes. "We kijken dus uit naar een vaste locatie."

Juliaan DELEEBEECK

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio