De laatste avond van het Provinciehuis (fotoalbum)

Op de slotavond van het Fenix Festival vrijdagavond konden de jongeren terecht in drie zalen voor verschillende muziekstijlen. Zo stond er onder andere Dnb-Dubstep, Trap-Hiphop en House-Techno op het programma. Het is de laatste avond dat het Provinciehuis openstaat voor het grote publiek.

dvansant

Vanaf nu staat alles in het teken van de afbraak en de opbouw van een nieuw provinciehuis. Dat precies de jongeren als laatste gebruik kunnen maken van het gebouw, weten ze bijzonder te appreciëren. "Het is wel cool dat een feest met live muziek het laatste is wat hier zal gebeuren", zo vertellen vrienden Jonas (18) en Alfred (17). "De timing is ook goed. De examens zijn gedaan, we hebben onze rapporten gekregen en de meesten zijn nog niet op vakantie vertrokken." De twee zijn met een hele hoop vrienden afgezakt naar het feest. "We wisten het via facebook en er is ook heel wat mon-aan-mond reclame geweest.

In tegenstelling tot de twee eerste dagen is de laatste avond niet gratis. "De prijs valt goed mee", zo vertellen ze. "Het is misschien zelfs wel goed dat er een drempel is. De mensen die hier komen, komen enkel om te feesten." De plannen voor het weekend en de vakantie? "Nog feesten en genieten van de zon!" Klinkt het in koor. Het Provinciehuis heeft weer een extra pagina in haar rijke geschiedenis geschreven. Het boek kan nu dicht.

IWAN PAS

Foto's Dirk Kerstens

MEER OVER Feniks Jongerendagen