David Beckham opgeroepen voor WO I-herdenkingsinterland in Ieper

Op 26 december 2014 vindt in Mesen bij Ieper een speciale voetbalwedstrijd plaats. Het is dan immers exact een eeuw geleden dat de Britten en de Duitsers de wapens even in hun West-Vlaamse loopgraven lieten liggen en het pleit al voetballend probeerden te beslechten. Beide landen zullen het nu op diezelfde plaats opnieuw tegen elkaar opnemen in een herdenkingswedstrijd.

tmas

Wie in 1914 de sterkste was, is niet geweten. Maar de Britten zijn er duidelijk op gebrand deze herdenkingsinterland winnend af te sluiten. Zo werd niemand minder dan de pas gepensioneerde David Beckham gepolst om zijn voetbalschoenen voor de gelegenheid nog eens uit de kast te halen. Volgens de Britse krant The Times wil de Britse overheid op die manier een groot publiek warm maken voor de herdenkingen.

Niet alleen Beckham werd gevraagd om naar Mesen af te zakken. Ook enkele huidige internationals en oudgedienden als Bobby Charlton en Franz Beckenbauer werden gepolst. Voorlopig is het niet duidelijk of Becks en co. op de uitnodiging ingaan.

ToMas Foto AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER