1 / 3

Provinciehuis drie dagen voor jongeren (fotoalbum)

Na de vakantie beginnen de afbraakwerken maar vandaag, morgen en overmorgen staan de deuren van het leegstaande Provinciehuis in de Koningin Elisabethlei open voor jongeren. De provinciale jeugddienst organiseert er het Fenix Festival.

jrosquin

Rode draad gedurende de drie feestelijke dagen zijn 'explore, experience en enjoy'. In verschillende ruimtes op het gelijkvloers en buiten op het binnenplein kunnen de jongelui genieten en proeven van een erg veelzijdig programma. Vandaag gingen we een kijkje nemen tijdens de rustige namiddag.

In de gang verkopen de jongelui zelfgemaakte spullen. Op het podium van de aula en in de gangen er naartoe laten ze zich van hun artistieke kant zien. Buiten op gras is het languit genieten van een drankje met een dj op de achtergrond. Wij gingen een kijkje nemen op één van de workshops. Experience dus. Daar ontmoeten we Fleur Van Puymbroeck (17), Marieke Van Trappen (16) en Valerie De Backer (16).

"We bestempelen hier zakjes met textielverf", zo vertellen ze. "Ze zouden meer van dit soort activiteiten moeten doen jongeren, met workshops." De meisjes komen enkel vandaag en kozen bewust voor het dagprogramma. "We gaan op tijd thuis zijn voor het eten", lachen ze.

Iwan PAS

Foto's: FrBe

www.fenixfestival.be

MEER OVER Feniks Jongerendagen