Strafvermindering voor zedenfeiten

Strafvermindering voor zedenfeiten

Strafvermindering voor zedenfeiten

Print
Beerse - Het hof van beroep in Antwerpen heeft Ferdinand V. (77) uit Beerse een fikse strafvermindering gegeven. Hij kreeg enkele weken geleden acht jaar cel voor zedenfeiten, maar die straf is nu teruggebracht naar twee jaar.
Ferdinand V. maakt deel uit van de beruchte incestfamilie die in 2003 tot zware celstraffen werd veroordeeld. Ferdinand V. kreeg toen tien jaar cel. De man weigerde na de veroordeling elke begeleiding en zat gewoon zijn straf uit. Kort na de vrijlating liep het echter weer fout. Hij ging op zoek naar kwetsbare slachtoffers en vond die ook in een meisje van 14 en een licht mentaalgehandicapte vrouw. Beiden lokte hij met een smoesje mee naar zijn appartement om ze daar aan te randen.

V. werd veroordeeld voor verkrachting van de meerderjarige en aanranding van de minderjarige. In beroep oordeelde echter dat de feiten met de meerderjarige niet bewezen waren omdat het slachtoffer zou ingestemd hebben met de seksuele betrekkingen. De tien jaar ter beschikking stelling van de regering blijft wel behouden.

Toon Verheijen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio