Akkoord bereikt over nieuw plan voor zaterdagmarkt

Akkoord bereikt over nieuw plan voor zaterdagmarkt

Akkoord bereikt over nieuw plan voor zaterdagmarkt

Print
Mechelen - De stedelijke dienst economie en markthandelaarsbond Markta hebben dinsdagavond een akkoord bereikt over het nieuwe marktplan voor de Mechelse Grote Markt.
Drie rijen van de markt zullen verdwijnen, zodat de stad permanent evenementen kan organiseren. De betrokken marktkramers mogen de lege plaatsen op de rest van de markt vullen.
"Toch is het een win-win situatie", meent Luc Mariën, beter bekend als Luc Vis, van Markta. "De getroffen marktkramers hebben al een nieuwe thuis. Ze mochten kiezen tussen de Befferstraat, de IJzerenleen of de lege plaatsen op de rest van de markt. En ook de stad heeft gekregen wat het wilde: een mooie, aaneengesloten markt en ruimte voor evenementen."

De vrijgekomen strook blijft in noodgevallen wel beschikbaar voor de marktkramers. "Tijdens grootschalige evenementen waarbij er een podium voor het stadhuis wordt opgetrokken, kunnen we terug uitwijken naar die drie rijen", vertelt Mariën. "Ook de handelaars die hun kraam op de Botermarkt hebben, kunnen, tijdens de werkzaamheden die de stad gepland heeft, terecht op het vrijgekomen stukje Grote Markt."

Bekijk hier het marktplan.

NIGE

Foto Sven Van Haezendonck

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio