Tony Martin: "Tourorganisatie speelt met ons leven"

Tony Martin: Tourorganisatie speelt met ons leven

Tony Martin: "Tourorganisatie speelt met ons leven"

Print
Wereldkampioen tijdrijden Tony Martin (Omega Pharma-Quick.Step) is ontstemd over het parcours van de Ronde van Frankrijk, die zaterdag in Corsica van start gaat. Hij heeft het vooral niet begrepen op de bergetappe van 18 juli, waarbij de Alpe d'Huez tweemaal wordt beklommen. "Voor de toeschouwers is dit een geweldig spektakel, maar de afdaling na de eerste beklimming is crimineel", zo zei de Duitser in een interview met het Duitse magazine Sport-Bild.

"Het is compleet onverantwoord van de organisatie, die met onze levens speelt", verklaarde de 27-jarige Duitser. "De weg is oud, smal en hobbelig. Het lijkt alsof je er op kasseien rijdt en je hebt weinig controle over het voorwiel. Er is geen vangrail, met ernaast een steile afgrond van 30 tot 40 meter. Als je een bocht mist, kun je er geweest zijn."

De etappe werd begin juni in het Critérium du Dauphiné al getest, maar volgens Martin wordt in de Tour meer risico genomen. "Stel je voor dat het gaat regenen, met als gevolg een gladde weg", besluit de Duitser.

Belga
Archieffoto