ING ontkent opzij schuiven Boël in kunstwedstrijd

ING ontkent opzij schuiven Boël in kunstwedstrijd

ING ontkent opzij schuiven Boël in kunstwedstrijd

Print
ING België ontkent dat het kunstenares Delphine Boël zou hebben opzijgeschoven tijdens een wedstrijd om de voorgevel van zijn hoofdzetel met een gigantisch kunstwerk te versieren. Dat was dinsdag gezegd door de verdediging van Boël naar aanleiding van een rechtszaak van de vrouw tegen de koninklijke familie.

Alain De Jonge, advocaat van Delphine Boël, zei dinsdag in en interview met de VRT-nieuwsredactie dat de kunstenares de wedstrijd eigenlijk gewonnen had. "Door het bureau dat was aangesteld om die wedstrijd te organiseren, was zij weerhouden als winnaar.

Bank tegenover paleis

Het werk werd voorgesteld aan de bank en goed bevonden", aldus de advocaat. "Maar omdat Delphine Boël de auteur was en omdat de bank recht tegenover het paleis gesitueerd was, werd zij het toch niet."

Die informatie klopt volgens ING België niet. "De kunstenaar werd gekozen in samenwerking met een onafhankelijk extern communicatiebureau. ING België bevestigt dat de naam van Delphine Boël niet is voorgekomen op de ontvangen lijst van artiesten waaruit ING België de keuze gemaakt heeft."

Renovatie

De keuze viel uiteindelijk op kunstenaar Jean-Luc Moerman. Zijn kunstwerk was op een oppervlakte van 2.200 vierkante meter te zien van midden maart tot eind juni 2012. Het gigantische werk verborg de renovatiewerken aan de voorgevel van de ING-hoofdzetel aan de Marnixlaan in Brussel.

Belga
Archieffoto

MEEST RECENT