Femen-betogers tonen alsnog borsten aan Tunesische premier

Drie Belgische Femen-activistes hebben dinsdagochtend dan toch nog hun naaktprotestactie kunnen uitvoeren. De vrouwen kwamen eerst te laat aan bij de Europese Commissie waar zij wilden protesteren bij de aankomst van de Tunesische eerste minister Ali Larayedh. Bij zijn vertrek konden ze alsnog hun actie tot uitvoering brengen. De activistes werden door het securityteam hardhandig aangepakt.

dvansant

De drie dames eisen met hun actie de vrijlating van vier "Femen-collega's". Drie Europese Femen-militanten, twee Françaises en een Duitse activiste, werden op 29 mei opgepakt toen ze in Tunis betoogden als steun voor Amina Sboui, een Tunesische Femen-vrouw die werd opgesloten na een protestactie. De Europese dames werden na hun actie veroordeeld tot vier maanden cel.

De drie Femen-activistes die dinsdagochtend protesteerden, hadden "Free" met daarbij de namen van de vier opgesloten activisten op hun lichaam geschreven. De veiligheidsdiensten van het Barleymontgebouw in Brussel grepen in toen de activistes de auto van de Tunesische premier beklommen.

Belga

Foto AFP

Lees ook: Femen-activistes komen te laat bij protest

Vastgoed

Jobs in de regio