Nuyens: "Geen enkele slechte dag gehad in de Tour"

Nuyens: Geen enkele slechte dag gehad in de Tour

Nuyens: "Geen enkele slechte dag gehad in de Tour"

Print
Nick Nuyens (SaxoBank) maakte vrijdag deel uit van de omvangrijke kopgroep die de achttiende rit van de Tour de France kruidde. Uiteindelijk ging de zege in Brive-la-Gaillarde naar de Britse wereldkampioen Mark Cavendish (Sky).

"Het was een hele dag volle bak rijden", gaf Nuyens mee. "Eerst kregen we blijkbaar een vrijgeleide van het peloton, maar blijkbaar vonden sommige ploegen het op een gegeven moment nodig om de boel in gang te steken. Het was met de wind op kop een hele dag zeer lastig rijden en dit op een heuvelachtig parcours", stelde hij.

"Toen de schermutselingen in de kopgroep begonnen, kon ik telkens netjes pareren. Sommigen begonnen dan hun beurt over te slaan. Toen er een nieuwe versnelling kwam moest ik net even naar adem happen en waren de vogels gaan vliegen. Ik heb alvast geprobeerd me te tonen, even zag het er goed uit maar tegen een jagend peloton kan je dan toch niet veel meer doen. Spijtig dat onze vlucht niet tot het einde droeg."

"Als ik een balans moet maken van de afgelopen weken? Ik had geen enkele slechte dag in de Tour de France en dat kan misschien perspectieven geven voor wat komen moet tijdens het najaar."

Belga

Meer sportnieuws