Van den Broeck: "Hoop dat de Tour volgend jaar lastiger is"

Zonder ongeluk in de slotrit naar de Champs-Elysées mag Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) zich de vierde plaats in het eindklassement van de Tour de France toeëigenen. VDB behield die vierde stek immers ook na de negentiende en voorlaatste tourrit, een tijdrit naar Chartres.

fvangarderen

"Ik was naar de Tour gekomen voor een podiumplaats, maar dat heeft dus niet mogen zijn", stelde Van den Broeck. "Langs de andere kant, had men mij enkele jaren geleden gezegd dat ik twee jaar na elkaar in de top vijf zou eindigen van de Ronde van Frankrijk, zou ik die mensen uitgemaakt hebben voor gekken. Daar doen we het nu voor, dit is een schitterende zaak. Niet enkel voor mezelf maar ook voor mijn hele entourage en de mensen die me begeleid hebben naar dit huzarenstukje".

"Vanavond al feesten"

"In het tweede gedeelte van de tijdrit kwam ik heel goed in het tempo. Ik kreeg vanuit de volgwagen de tussentijden van Tejay Van Garderen maar ik heb gewoonweg alles gegeven. Ik kon mij zo achteraf niets verwijten. Als je ziet welke tegenslag ik allemaal doormaakte is een vierde plaats fantastisch. Op de La Planche des Belles Filles zag het er helemaal niet goed meer uit. Ik verloor daar een pak tijd maar krabbelde weer recht. Vanavond mag er al een klein feestje af. En dan zeker na de finish in Parijs met mijn familie. Ik hoop alvast dat de 100ste uitgave van de Tour de France volgend jaar een stuk lastiger zal zijn dan deze editie."

Belga

Foto: PN

MEER OVER Tour de France

Meer sportnieuws