Nederlander stalkt Ilse De Meulemeester nog steeds omwille van "twee Porsches"

Donderdag werd de 54-jarige Jacobus P. door de Antwerpse politie opnieuw opgepakt. De rechtbank had de rijke Nederlander verboden om nog in de buurt van ex-Miss België Ilse De Meulemeester (42) te komen maar kon dat blijkbaar niet laten. In Het Laatste Nieuws vertelt zijn entourage waarom: "Ze moet hem nog veel geld".

fvranckx

Jacobus P. bezit heel wat panden in Antwerpen en leerde Ilse De Meulemeester vorig jaar kennen op de 'Eccentric'-beurs. Daar zou hij verliefd zijn geworden op haar. Hij zou haar onder andere een dure halsketting hebben cadeau gedaan, al doet Luc De Meulemeester, de broer en woordvoerder van Ilse, dat af als "een 'deal' met de juwelier op die beurs".

"Sindsdien denkt hij dat Ilse 'de zijne' is. Terwijl zij hem altijd afgehouden heeft", klinkt het.

Aanrijding

Drie weken geleden zou Jacobus P. Ilse De Meulemeester twee keer hebben aangereden terwijl ze met haar zoontje in de wagen zat. Daarop werd hij opgepakt en nadien weer vrijgelaten.

Donderdag werd de Nederlander opnieuw opgepakt en alweer vrijgelaten na een nieuw incident. "Hij reed keer op keer voorbij restaurant Mampoko, op de Antwerpse Amerikalei, waar Ilse zat te dineren. De politie is gekomen en heeft hem meegepakt", vertelt een getuige in de krant.

"Hij was net onderweg naar zijn zakenadvocaat en passeerde dat restaurant. Dat was voor mevrouw De Meulemeester schijnbaar al genoeg om de politie te bellen", relativeert zijn advocaat Frank Marnef die berichten. "De echte waarheid is dat er een financieel geschil is tussen de twee."

"Verzinsels"

Volgens de krant heeft Jacobus P. de ex-Miss België dure cadeaus gegeven, "tot twee Porsches toe", en heeft hij haar zaak gesteund "voor honderdduizenden euro's". Haar broer zegt dat het om "pure verzinsels" gaat.

"Hij leeft in een fantasiewereld en heeft schizofrene trekken. Hij wil dat ook Glenn Janssens - de ex van Ilse, die allang een nieuwe vriendin heeft - zich niet meer bij Ilse toont. Glenn mag zelfs hun zoontje niet meer afzetten na het weekend. Die kerel stalkt echt iedereen, zelfs de poetsvrouw. De situatie is onleefbaar geworden voor onze familie, zeker omdat hij nu opnieuw wordt vrijgelaten. We weten ook niet waar en hoe dit gaat eindigen, maar we leven met heel veel angst."

Foto PN

Vastgoed

Jobs in de regio