Pevenage: "T-Mobile wist dat Ullrich zich dopeerde"

Pevenage: T-Mobile wist dat Ullrich zich dopeerde

Pevenage: "T-Mobile wist dat Ullrich zich dopeerde"

Print
Rudy Pevenage, bij T-Mobile de vaste begeleider van Jan Ullrich, heeft in een interview met vtm gereageerd op de dopingbiecht van de Duitse renner. De voormalige ploegleider reageerde hoegenaamd niet verrast: "Doping was schering en inslag. T-Mobile wíst dat Ullrich zich dopeerde".

Zaterdag bekende Ullrich dat hij inderdaad klant was bij de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. "Daar ben je natuurlijk geen klant om jezelf te voorzien in boterkoeken", zegt Pevenage. "Als je daar naartoe ging, dan was het voor bloeddoping. Toen was dat de uitgelezen manier van werken. T-Mobile wíst trouwens dat Ullrich zich dopeerde."

In 2006 werden zowel Pevenage als Ullrich ontslagen door T-Mobile. De Duitse ploeg wilde niets meer met hen te maken hebben, omdat Ullrich genoemd werd als dopingverdachte.

Voorts benadrukte Pevenage ook nog eens hoe alomtegenwoordig doping in die periode was. "Tussen 1995 en 2006 was het schering en inslag. Zonder doping iets winnen was heel moeilijk." Volgens Pevenage won Ullrich de Tour van 1997 trouwens wél zuiver. "Die zege had niets met Fuentes te maken."

Ullrich werd vorig jaar door het Internationaal Sporttribunaal TAS voor twee jaar geschorst voor zijn aandeel in het Operacion Puerto-schandaal rond Fuentes. In diens kabinet werd in 2006 een groot aantal bloedzakken gevonden, waarvan één werd gelinkt aan Ullrich. De Duitser, die dat jaar net als onder meer Ivan Basso niet mocht starten in de Tour, had nooit officieel zijn betrokkenheid toegegeven. De ex-Tourwinnaar liet wel vaker tussen de lijnen uitschijnen dat ook hij doping had genomen.

Lees ook Jan Ullrich onderging bloeddoping bij Fuentes

Archieffoto Photo News

Meer sportnieuws