Bjorn Van den Eynde schrijft deel twee van spionagejeugdreeks

Bjorn Van den Eynde schrijft deel twee van spionagejeugdreeks

Bjorn Van den Eynde schrijft deel twee van spionagejeugdreeks

Print
Lier - 'De Bende van Venus' is het tweede boek in de Vlaamse spionagejeugdreeks voor tieners: 'Team Mortis'. Auteur is de Lierse tv-scenarist Bjorn Van den Eynde.
Uitgeverij Bakermat lanceerde in oktober 2012 met 'Team Mortis' een gloednieuwe spionagereeks voor tieners. De boekenreeks van de hand van Bjorn Van den Eynde vertelt het verhaal van de 16-jarige Erika Storm, die samen met drie vrienden uitzonderlijke spionageopdrachten moet uitvoeren in diverse Europese landen. Na 'Het Romeo & Juliet Mysterie' verscheen zopas 'De bende van Venus'.

"Dit tweede deel onderzoekt een van de meest befaamde urban legends die ooit verteld werden en voert de vier jonge hoofdkarakters in een verrassend avontuur over het Duitse Zwarte Woud en de Franse hoofdstad naar de uitgestrekte natuur in Noorwegen. Al meer dan honderd jaar wordt in Parijs de legende verteld van de Bende van Venus, een bende van knappe tienermeisjes die onschuldige jongens verleidt, drogeert, berooft en soms zelfs vermoordt. Hun herkenningsteken: een Venussymbool met een dolk erdoorheen", licht Van den Eynde een tipje van de sluier.

Het boek telt 425 bladzijden en kost 14,95 euro.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio