Fons Teijssen geeft eerste boek uit

Fons Teijssen geeft eerste boek uit

Fons Teijssen geeft eerste boek uit

Print
Lier - Bij Boekscout.nl verscheen onlangs het boek 'De Zeven Laatste' van de Lierse auteur Nico Steiner, pseudoniem van Fons Teijssen (60).
"In dit boek staan gedichten en prozaïsche teksten. De basis is telkens een woord uit de zeven laatste woorden van Jezus Christus. Laatste woorden worden vaak het beste onthouden. Wat iemand ook zijn hele leven heeft gezegd, die laatste woorden herinnert iedereen zich. Sommige van deze laatste woorden herinneren we ons zelfs tweeduizend jaar na dato nog", vertelt Fons Teijssen.

"Let wel, de teksten in mijn boek hebben niets met Christus te maken. Net daarom heet het boek 'De Zeven Laatste', zonder dat de naam Christus in de titel voorkomt. De teksten gaan daarentegen over het dagelijkse leven van nu, zeg maar de kruisweg van het leven zoals wij die allemaal in het begin van de 21ste eeuw beleven",

"Bij een aantal van die teksten staat een aquarel of een tekening die ik tot 30 juni tentoonstel in Huis JoVO, Oud Kerkhof 6 in het Lierse begijnhof. In totaal hangen hier 41 werken die ik de jongste jaren maakte. De thema's van de geëxposeerde werken zijn ruimer dan in het boek", benadrukt Teijssen.

'De Zeven Laatste' telt 108 bladzijden en kost 15,95 euro.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio