Wit-Gele Kruis wil betere vergoeding voor thuisverplegers

Wit-Gele Kruis wil betere vergoeding voor thuisverplegers

Wit-Gele Kruis wil betere vergoeding voor thuisverplegers

Print
Het Wit-Gele Kruis wil een betere vergoeding voor de thuisverplegers. Dat zei voorzitter Luc Van Gorp op een academische zitting na de Algemene Vergadering. "De systematische onderfinanciering is een ernstig probleem en op lange termijn niet houdbaar", aldus Van Gorp.

Zowel West-Vlaams voorzitter Daniël De Coninck, voorzitter Luc Van Gorp als algemeen directeur Ann Pollentier hadden het over de immense uitdagingen waarvoor de thuiszorgverpleing staat. "De hulpvraag wordt groter, zowel door vergrijzing als door chronisch zieken, en dit tegen de achtergrond van een economische crisis. En de politiek heeft nog steeds geen visie klaar die we kunnen gebruiken als leidraad", zegt De Coninck.

"De rol van de thuisverpleegkunde zal in de toekomst nog toenemen. We eisen menselijkheid, billijkheid en een correcte financiering want we kunnen niet rapper lopen, rijden, spreken of werken", aldus Van Gorp.

"We gaan keuzes moeten maken en efficiënt werken. We willen de toegankelijkheid en kwaliteit hoog houden, ondanks de druk op het financiële systeem", kreeg het Wit-Gele Kruis te horen van het kabinet van minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (sp.a) die verstek moest geven voor de zitting.

Belga

Archieffoto Joris Herregods: voorzitter van Wit-Gele Kruis Luc Van Gorp

MEEST RECENT