Igor Denisov ruilt Zenit voor Anzhi

Igor Denisov ruilt Zenit voor Anzhi

Igor Denisov ruilt Zenit voor Anzhi

Print
De Russische international van Zenit Sint-Petersburg, Igor Denisov, trekt naar Anzhi Makhatchkala, de werkgever van onder meer Mbark Boussoufa, Joao Carlos, Samuel Eto'o en Mehdi Carcela.

Dat meldde de Russische pers vrijdag, en het nieuws werd 's avonds bevestigd door Zenit zelf. Zenit ontvangt vijftien miljoen euro.

De kranten Sport Express en Sovietsky Sport stelden dat Zenit, de club van Rode Duivels Axel Witsel en Nicolas Lombaerts, een akkoord heeft gesloten met de club uit Dagestan over de transfer van Denisov. De middenvelder speelt sinds 2001 voor Zenit, waarmee hij drie landstitels en in 2008 de UEFA Cup veroverde. Sinds 2012 is hij ook kapitein van de Russische nationale ploeg.

Afgelopen seizoen liet Denisov zich kritisch uit over de toplonen van onder meer Hulk en Witsel. Bij Anzhi zou hij volgend seizoen aantreden onder de Nederlandse coach Guus Hiddink, die vorige week dinsdag zijn contract met een jaar verlengde.

De Russische pers ziet Arshavin dan weer terugkeren naar Zenit. Hij won net als Denisov in 2008 de UEFA Cup met Zenit en is einde contract bij het Arsenal van Thomas Vermaelen, waar hij meestal bankzitter is.

Belga

Foto Photonews: Igor Denisov in duel met Boateng

Meer sportnieuws