Man uit Brasschaat opgepakt in verband met boilerroom in Eindhoven

Print
Brasschaat - Een man uit Brasschaat is donderdag, samen met drie mannen en een vrouw, opgepakt bij het oprollen van een zogenaamde boilerroom. De vijf worden ervan verdacht dat ze vanuit een kantoor in Eindhoven telefonisch mensen overhaald hebben om hun geld te beleggen in emissierechten. Naast de man uit Brasschaat komen de verdachten uit Eindhoven, Amsterdam en Helmond. Dat maakte het functioneel parket in Nederland vrijdag bekend.

Het beleggingsproduct dat de vijf aanboden is in de praktijk vermoedelijk vrijwel waardeloos. De vijf zijn gearresteerd toen ze in de boilerroom aan het werk waren. De FIOD (Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst) heeft de boilerroom ontmanteld.

In Nederland is het verboden consumenten zomaar te bellen met het aanbod een beleggingsproduct te kopen. Op de website van de Autoriteit Financiële Markten staan waarschuwingslijsten met namen van bekende boilerrooms. Er staat ook welke aanbieders een vergunning hebben om beleggingsproducten aan de man te brengen.

Belga

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio