Inlijstspecialist krijgt pluim voor vakkundig handwerk

Inlijstspecialist krijgt pluim voor vakkundig handwerk

Inlijstspecialist krijgt pluim voor vakkundig handwerk

Print
Heist-op-den-Berg - Unizo lanceert een label dat vakkundig handwerk in de kijker zet. Ook een Heistse handelaar kreeg de erkenning van 'Handmade In Belgium'. Voor Unizo moet het label een belangrijk keurmerk worden. "De consument zoekt meer en meer naar authentieke, handgemaakte producten. Maar vandaag weet de consument niet altijd meer wat hij koopt. Daarenboven zijn begrippen zoals 'ambachtelijk' en 'artisanaal' in ons land niet wettelijk beschermd. Iedereen kan zichzelf ambachtelijk noemen. Daarom dit label", zegt Bert Serneels van de zelfstandigenorganisatie.
Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt in aanmerking. Zo moet de kandidaat zelfstandige zijn in hoofdberoep, mag de onderneming maximaal twintig werknemers tellen en moet minstens de helft van het maakproces met de hand gebeuren.

In Heist werd inlijstspecialist Kaderke.be gelauwerd. Bij Kaderke.be langs de Leopoldlei in hartje Heist werken ze al sinds 1989 met hart en ziel en vooral met respect voor het ambacht aan hun producten. "Deze erkenning doet ons deugd. Ambacht blijft immers enorm belangrijk bij inlijstingen", zegt Guy Van Kerkhoven.

"Alles is maatwerk hier. We verzorgen alle soorten inlijstingen, volgens wens en op maat van de klant. We bespreken vooraf een inlijsting van a tot z: van materiaalkeuze over technische uitwerking tot raad op decoratief vlak."

"Alle materialen die we gebruiken, zijn van museumkwaliteit. Ze zullen een in te lijsten werk nooit aantasten. Zo bevatten onze passe-partouts geen enkel zuur, ze zijn gemaakt van katoenschilfers. Onze lijmen maken we zelf, van rijst of tarwestijfsel. Een werk in een passe-partout kleven, gebeurt met speciale scharnieren, gemaakt van Japans papier, dat lange vezels heeft en daardoor zeer sterk is. Onze eigen stijfsellijm laat geen resten na. Het werk uit de kader halen voor verkoop, kan dus perfect. In originele staat."

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio