Vijf Mechelse handelaars gelauwerd voor handwerk

Vijf Mechelse handelaars gelauwerd voor handwerk

Vijf Mechelse handelaars gelauwerd voor handwerk

Print
Mechelen - Unizo lanceert een label dat vakkundig handwerk in de kijker zet. Vijf Mechelse handelaars kregen de erkenning van 'Handmade In Belgium'. Voor Unizo moet het label een belangrijk keurmerk worden. "De consument zoekt meer en meer naar authentieke, handgemaakte producten. Maar vandaag weet de consument niet altijd meer wat hij koopt. Daarenboven zijn begrippen zoals 'ambachtelijk' en 'artisanaal' in ons land niet wettelijk beschermd. Iedereen kan zichzelf ambachtelijk noemen. Daarom dit label", zegt Bert Serneels van de zelfstandigenorganisatie.
Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt in aanmerking. Zo moet de kandidaat zelfstandige zijn in hoofdberoep, mag de onderneming maximaal twintig werknemers tellen en moet minstens de helft van het maakproces met de hand gebeuren.

In Mechelen werd chocolade- en marsepeinspecialist Sjolaa uit de Geerdegemvaart in Mechelen bekroond. In de culinaire sector kreeg ook de snelgroeiende groothandelsbakkerij Matte d'Or langs de Oude Baan, die gespecialiseerd is in mattentaarten, een vermelding. Verder werden ook nog schrijnwerker Maarten Tytgat (foto), handtassenspecialist Awardt en retouches- en textielzaak Vigorous gelauwerd.

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Mechelen.

Foto Patrick Hattori

Bert Provoost
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio