Willebroek failliet?

Print
Willebroek - Schepen van financiën Luc Spiessens (N-VA) zegt dat de gemeente volgens de meerjarenplanning opgemaakt door het vorige bestuur afstevent op tekorten met de stevige waarschuwing dat Willebroek zonder bijsturing in 2016 virtueel failliet is.
Het Vlaams Agentschap van Binnelands bestuur heeft Willebroek op de vingers getikt op basis van de meerjarenplanning nog door het vorige bestuur opgemaakt. "Die cijfers geven een jaarlijks tekort van 1,2 tot 2 miljoen euro. Er is ruim 7 miljoen euro reserve maar die is aan dat tempo in 2016 opgesoupeerd", zegt Piessens.

Marc De Laet zegt dat in de door hem nog opgestelde meerjarenplanning vanaf 2014 natuurlijk geen investeringen, vervangings- of investeringen ?Buitengewone Dienst', opgenomen zijn voor de periode 2013-2018. "Je weet immers niet welke bestuursmeerderheid er aankomt noch wat ze willen investeren. Met het gecumuleerde financiële overschot van ruim 7 miljoen euro kan je een heel eind wegkomen. Maar dan moet je natuurlijk wel een beleidsplan hebben! Dan moet je weten waar je naartoe wil", zegt Marc De Laet. Jan BOEY
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio