Heraanleg fietsstroken Leopoldstraat start maandag

Heraanleg fietsstroken Leopoldstraat start maandag

Heraanleg fietsstroken Leopoldstraat start maandag

Print
Duffel - Een aannemer start op maandag 24 juni met het vernieuwen van de fietssuggestiestroken in de Leopoldstraat.
"De Leopoldstraat was al langer in slechte staat, maar sinds afgelopen winter kregen we echt heel veel meldingen over losliggende stenen en zelfs gaten in de fietssuggestiestroken. Deze meldingen werden telkens opgevolgd, maar het was dweilen met de kraan open", zegt schepen van Openbare Werken Staf Aerts (Groen).
Het gemeentebestuur heeft gekozen om de fietssuggestiestroken met betonklinkers aan te leggen, waardoor het fietscomfort gevoelig beter zal zijn dan nu. De kostprijs van de werken bedraagt 75.000 euro.

Van 24 juni tot 5 juli gebeurt de heraanleg van de fietssuggestiestroken aan de onpare zijde en van 29 juli tot 14 augustus aan de pare zijde en dit telkens vanaf de rotonde met de Lintsesteenweg tot aan de Kerkstraat.
Tijdens deze periodes geldt er eenrichtingsverkeer.

Van 19 augustus tot eind augustus zal de aannemer dan werken aan de kruispunten en de voetgangersoversteekplaats. Bepaalde stukken in de Leopoldstraat kunnen dan volledig gesloten zijn voor het verkeer.

"De fundering van de opnieuw aangelegde stukken moet minstens een week uitharden vooraleer er weer verkeer over mag. Alleen zo kunnen we de straat duurzaam heraanleggen", beklemtoont Staf Aerts.

Chris VAN ROMPAEY

Foto: schepen Staf Aerts.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio