Vrijwilligers roepen op tot boycot Mechelse Feesten

Print

Vrijwilligers roepen op tot boycot Mechelse Feesten

Mechelen - Voorzitter Kristof Calvo (Groen) van de vzw Mechelse Feesten heeft het verkorven bij enkele trouwe vrijwilligers. Via Facebook roepen ze collega's op om evenementen te boycotten.

De nieuwe politiek bij de Mechelse Feesten zint veel vrijwilligers niet. Eerst was er de afgelasting van Maanrock, en vervolgens kreeg ook het alternatief Moonrock volgens hen onvoldoende steun. Dat vergoedingen voor alle organisaties worden gelijkgeschakeld tot 30 euro per dag doet helemaal de deur dicht. "Harder werken, met minder mensen voor minder of geen geld. Als Calvo het allemaal beter weet, dat hij het dan zelf doet", zegt Marina Denteneer, vaste vrijwilliger en initiatiefnemer van de open brief.

Denteneer neemt het op voor secretaris Ann Palstermans en mede-organisator Jef Van Dun. "We zijn solidair met hen. Zij hebben Maanrock en de Mechelse Feesten mee groot gemaakt. De manier waarop zij vandaag worden behandeld, tart elke verbeelding. Ann wordt zelfs gewoon buitengesloten. Is dat de dankbaarheid na zoveel jaren inzet? Dat pikken wij niet", stelt Marina Denteneer. In, de brief wordt Kristof Calvo zwaar aangepakt. "De vzw heeft een groentje als voorzitter, net de korte broek ontgroeid, die zich schepen waant. Daar waar in het verleden de vzw steeds werd geleid door een schepen die de bescheidenheid predikte", luidt het.

En dus roepen de vaste vrijwilligers op tot een boycot. De vzw is op dit moment nog op zoek naar een twintigtal vrijwilligers voor Ottertrotter. "Toch verwacht ik geen problemen. Er haken mensen af, maar er komen er ook bij", zegt Kristof Calvo. Hij benadrukt dat het zeker niet de bedoeling is om misbruik te maken van vrijwilligers. "Wij betalen 30 euro voor vijf uur. Dat is het wettelijke tarief. Organisaties zoals de Dijlefeesten en Vispop betalen hun vrijwilligers niet", stelt de voorzitter van de Mechelse Feesten. De aanvallen tegen zijn persoon neemt hij erbij. "Als politicus heb ik daar voor gekozen, en ik heb er geen probleem mee als iemand assertief is. Al wordt het soms ronduit onbeleefd. Volgende woensdag stellen wij ons participatietraject voor Maanrock voor."

Lees hier de volledige brief:

SVH

Archieffoto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio