Bradley Wiggins twijfelt over toekomstige Tour-deelnames

Bradley Wiggins twijfelt over toekomstige Tour-deelnames

Bradley Wiggins twijfelt over toekomstige Tour-deelnames

Print
De Brit Bradley Wiggins, winnaar van de Tour 2012, twijfelt er aan of hij ooit nog de Ronde van Frankrijk zal rijden. "Ik denk niet dat ik bereid ben om me opnieuw zo veel te ontzeggen als vorig jaar", zegt de 33-jarige Wiggins in de Engelse krant The Guardian.

"Voor mij draaide alles rond het winnen van de Tour", stelt de Brit, die er dit jaar wegens een knieblessure niet bij is in La Grande Boucle. "Ik heb dat gerealiseerd. Als ik eerlijk ben, denk ik niet dat ik bereid ben om me opnieuw zo veel te ontzeggen als vorig jaar, op familiaal vlak enzovoort. Ik heb bereikt wat ik heb bereikt en ben daarmee ongelooflijk blij."

Froome

Wiggins verklaart dat Chris Froome nu de kopman is bij Team Sky. "Chris heeft grote stappen gezet", vervolgt de Brit. "Ik denk dat hij er klaar voor is om de komende jaren de Tour te domineren. Het voorbije jaar heeft er een natuurlijke selectie plaatsgevonden, met de prestaties van Chris en die van mezelf. Dit rechtvaardigt dat hij nu kopman is. En als hij de Tour wint, dan zal dat ook volgend jaar zo zijn. Ik kan daarmee leven."

De Tour-winnaar is na zijn opgave in de Giro opnieuw aan het trainen. Hij hoopt op 27 juli zijn comeback te maken in de Ronde van Polen. Zijn belangrijkste doelstellingen daarna zijn de Ronde van Groot-Brittannië (15-22 september) en het WK tijdrijden in Firenze (25 september).

Belga
Foto Photo News

MEEST RECENT