Zoon van juwelier kritiek na gewapende overval

Zoon van juwelier kritiek na gewapende overval

Zoon van juwelier kritiek na gewapende overval

Print
In de Gentse deelgemeente Ledeberg hebben twee mannen vrijdag een gewapende overval gepleegd op een juwelier. Dat werd vernomen bij de Gentse lokale politie. Er werd geschoten en de juwelier en zijn zoon raakten gewond. De juwelier kon een van de verdachten overmeesteren, nadat hij zelf in het been geschoten werd. De zoon van de juwelier werd in de buik geschoten. De man verkeert nog altijd in levensgevaar, meldt het Gentse parket.

De overval gebeurde op een juwelenzaak op het Ledebergplein. De overvallers gebruikten een vuurwapen en er werden schoten gelost. De politie kon twee verdachten oppakken. Een derde verdachte kon ontkomen met een vluchtwagen. De verdachten zijn mannen uit het Brusselse. De derde verdachte is gekend en wordt momenteel opgespoord.

"De derde verdachte wordt met alle mogelijke middelen opgespoord", zegt parketwoordvoerster Annemie Serlippens. "Het is niet duidelijk of er buit gemaakt is. Er waren geen andere getuigen in de winkel en de juwelier en de zoon zijn nog in het ziekenhuis." Het labo voert momenteel een sporenonderzoek uit in de juwelenzaak. Er is ook een wapendeskundige aangesteld voor verder onderzoek.

Belga
Foto Belga

MEEST RECENT