Buurt Universiteitsplein vraagt maatregelen bij grote toeloop van voetbalsupporters

Buurt Universiteitsplein vraagt maatregelen bij grote toeloop van voetbalsupporters

Buurt Universiteitsplein vraagt maatregelen bij grote toeloop van voetbalsupporters

Print
Wilrijk - De bewoners van het Universiteitsplein en de straten in de onmiddellijke omgeving vragen van het districts- en het stadsbestuur maatregelen om de parkeeroverlast, verkeersafwikkeling en veiligheid bij de thuiswedstrijden van KFCO Beerschot Wilrijk aan te pakken.
Recent was de buurt nog getuige wildparkeren op grote schaal bij de wedstrijden van KFCO Wilrijk tegen Mariekerke en Sint-Job. Supporters lieten massaal hun auto achter op de grasvelden rondom Campus Drie Eiken en tussen de gebouwen van de universiteit. “Wij vragen dat er met de buurt rekening wordt gehouden. Wat helemaal niet betekent dat wij tegen het sportieve project op zich zouden zijn”, zegt woordvoerder Thierry Vanderkindere.

Walter De Laet (foto) is de naaste buur van het stadion aan het Universiteitsplein. Hij kent als geen ander de impact van een grote toeloop van supporters. “In het verleden is er altijd overlast geweest toen KFCO Wilrijk thuis speelde. Ik heb het meermaals meegemaakt dat gewoon op en voor mijn oprit werd geparkeerd. Toen dan die oproep kwam naar de Beerschotsupporters toe om massaal KFCO Wilrijk te komen aanmoedigen in de eindronde, was het echt niet meer te doen. Nochtans liggen de parkings van de UA op wandelafstand. Maar de supporters parkeren blijkbaar liever dubbel dan dat ze een eindje moeten stappen. Ik houd mijn hart vast voor de eerste oefenwedstrijden die er straks aankomen.”

Met De Lindekes, Den Uil, Ca Va en Scala bevinden zich ook drie restaurants in de onmiddellijke omgeving van het Universiteitsplein. Marc Steenackers zit met een dubbel gevoel. Als notoir Beerschotsupporter maakt hij deel uit van de vzw ‘Wij zijn Beerschot’. Maar tegelijk is hij uitbater van Scala, op de hoek van de Krijgslaan en de Doornstraat. “Het voetbal zorgt voor grote overlast”, moet hij als zakenman toegeven. “De hele buurt staat dan ook kritisch tegenover de komst van de vele nieuwe supporters en ik begrijp dat. Op dagen dat er gespeeld werd, waren onze zaken in het verleden al moeilijk bereikbaar. Met een veel grotere toeloop kan dat alleen maar erger worden. Ik hoop dan ook dan de club voor haar thuiswedstrijden snel naar het Kiel zal kunnen uitwijken. Dat lijkt mij de enige oplossing, want 3000 supporters rond het veld van KFCO, dat is niet haalbaar.”

Bij de Antwerpse politie kregen we te horen dat momenteel nog geen concrete maatregelen genomen zijn. “Dat zal gebeuren na samenspraak met de mensen van de voetbalcel”, zegt Fons Bastiaenssen.

Luk Luyten
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio