"Ontsnapte python zal zeker geen kinderen of honden aanvallen"

Print

Ontsnapte python zal zeker geen kinderen of honden aanvallen

Zandhoven - Het dorp Pulle (Zandhoven) siddert onder pythonpaniek nadat de dementerende moeder van een slangenliefhebber dinsdagavond een 1 meter 85 lange wurgslang per ongeluk heeft laten ontsnappen. Baasje Yves Vermeulen (32) stelt alles in het werk om zijn "pier" te vangen.

Yves Vermeulen houdt al sinds zijn veertiende slangen en is er het hart van in. Hij verwittigde meteen de politie, buste al briefjes bij omwonenden en zocht gisteren de hele dag met een lange stok in omliggende tuinen en struikgewas.

De ontsnapte tapijtpython is een meter 85 lang, heeft honderd tandjes en heeft drie weken geleden nog een kuiken opgegeten. "Normaal heeft ze geen honger. Zo'n slang kan maanden op één maaltijd teren. Ze wurgt haar prooi door errond te draaien. Ik schat dat ze hoogstens een vogeltje, muis of cavia zou kunnen eten. Een soortgelijke python heeft zich al eens dodelijk verslikt in een rat. Kinderen, honden of katten zal ze dus zeker geen kwaad doen. Ze is trouwens gewend aan mijn eigen huiskat."

Vooral 's nachts op jacht

Yves doorzocht al zijn hele auto, zelfs onder de motorkap, alle bosjes in de buurt en waarschuwde de buren. "Een tapijtslang kan goed klimmen, mogelijk zit ze dus in een boom, en ze gaat vooral 's nachts op jacht. Ik denk dat ze overdag gewoon ergens opgerold ligt. Rommelige tuinhokjes en kelders zijn geschikte schuilplaatsen."

"Niet iedereen reageert begripvol", merkt Yves. "Sommigen doen alsof ik een anaconda heb laten ontsnappen. Het is gewoon een grote pier! Ik zag al kinderen die stokstijf op hun tuinstoel moeten blijven zitten van hun ouders. Een man riep dat hij met zijn schup de kop van mijn slang zou afhakken als hij ze vindt. Terwijl je er enkel een kartonnen doos over moet gooien. Eén buurman vroeg of ik mijn slang niet gewoon kan roepen."

Python gevonden? Mail meteen vermeulenyves80@hotmail.com of verwittig de politie zone Zara.

Lees meer in uw vrijdag- en weekendkrant.

Kristin Matthyssen

Foto Mia Uydens

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio