Man in Amsterdam aangehouden voor liquidatie Crowne Plaza

Man in Amsterdam aangehouden voor liquidatie Crowne Plaza

Man in Amsterdam aangehouden voor liquidatie Crowne Plaza

Print
De 29-jarige Benaouf A. is in Nederland in zijn cel aangehouden voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de liquidatie van de Amsterdamse Marokkaan Najib Bouhbouh (34). Die werd op 18 oktober 2012 bij het hotel Crowne Plaza in Antwerpen door twee mannen doodgeschoten.

Het openbaar ministerie (OM) in Amsterdam heeft vrijdag een bericht hierover in Het Parool bevestigd. Het Amsterdamse gerecht heeft het onderzoek naar de moord van de Belgische autoriteiten overgenomen.

A. geldt als het voornaamste doelwit van een schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt op 29 december. Hij is onlangs veroordeeld wegens onder meer wapenbezit en witwassen. Bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt lieten twee jonge mannen in het gezelschap van A. het leven.

De aanhouding van A. in de zaak-Bouhbouh geschiedde al vorige week maandag. Het gerecht is in het belang van het onderzoek behoedzaam met mededelingen over het extreme geweld dat al geruime tijd de kringen van Amsterdams-Marokkaanse criminelen beheerst. A. mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Belga

Archiefbeeld BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio