Dogs of Cibola : indie blues en rock vol gevoel

Het begon op zijn vijftiende puur voor het plezier, maar zeven jaar later droomt Clyde Mackillop (22) van een professionele muzikale carrière.

jatimmermans

Hij is half Schots langs vaders zijde, is leadzanger en -gitarist van de liveband 'Dogs of Cibola' en geeft les aan beginnende gitaristen bij Gizon (gitaarschool zonder notenleer) in Ekeren. De andere leden van de band zijn Nick Brown (25, zang en gitaar) uit Kontich, Philippe Hosselet (22, bassist) uit Antwerpen en Seppe Busschots (22, drummer) uit Kontich.

Speelden ze vroeger covers van Arctic Monkeys en Queen of the stone age, dan evolueerde de band zodanig dat ze ondertussen eigen nummers maken en zelfs een EP hebben uitgebracht. "We zijn als muzikanten sterk gegroeid. We hebben veel geleerd en hebben ons verbeterd door die covers te spelen. Daarnaast jamden we al veel samen en dat werd een passie", vertelt Mackillop.

Na enkele optredens met een '?' op de affiche, kreeg de brand ook een naam. Het werd 'Dogs of Cibola'. "Het is een knipoog naar de zeven legendarische steden van Cibola die over enorme rijkdommen beschikten, en dat in contrast met een hondenleven."

Hij omschrijft de muziekstijl van de band als indie blues en rock. En ze zijn er nog goed in ook, want op 18 april werden ze tweede op de Brusselse Rockrace in Ancien Belgique Club. "Daarmee hebben we optredens in het KultuurKaffee en het Rits café in Brussel gewonnen en mogen we eind augustus twee dagen opnemen in de Noisy Elephant.

Vier jaar geleden maakten ze al een bescheiden, maar geslaagde intrede op Humo's Rock Rally en in september 2011 waren ze te zien op het gratis festival Antwerp Open Air. Op donderdag 27 juni maken ze om 20.30u hun opwachting op het Fenix Festival. "We brengen er een enorm intense set, vol gevoel."

ELLA

Foto Tina Herbots

MEER OVER Feniks Jongerendagen